Nederland slo Romania 3-0 for å gå videre til kvartfinalen

Estimated read time 2 min read

Det nederlandske laget beseiret Romania 3-0 i 16-delsfinalen i europacupen 2024 og tok seg vellykket videre til kvartfinalen. I dette spillet ble det nederlandske laget ledet av Cody Gakpo og Donyell Malen, og viste stor styrke. Midtveis i første omgang åpnet Gakpo scoringen med et kraftig skudd, hans tredje mål i turneringen. Som spiss for Liverpool ble hans enestående prestasjon et høydepunkt for det nederlandske laget. Under kampen var tribunen fullpakket med fans i oransje trøyer som ga entusiastisk støtte til det nederlandske laget.

Til tross for at de gikk glipp av flere sjanser til å øke ledelsen, inkludert en knapp seier fra kaptein Virgil van Dijk, forbedret Nederland seg betraktelig i gruppespillet, etter å ha tapt for det østerrikske laget 3-2. Nederland dominerte kampen, og tok 22 skudd og 6 av dem på mål, mens Romania hadde bare 5 skudd og 1 av dem på mål. Nederland presterte også bra når det gjelder ballkontroll og pasninger, og ledet det rumenske laget i pasningssuksessrate 430-184 og kontrollerte tempoet i kampen mesteparten av tiden.

Selv om Romania hadde overtaket og kontrollerte ballen de første 15 minuttene, tok Nederland gradvis kontroll over kampen. Selv om det var flere muligheter til å øke ledelsen, var ikke det nederlandske laget effektive foran mål. Det var ikke før et flott løp av Gakpo som satte opp Donyel Mullens andre mål at scoringen var åpen. Atmosfæren på stadion var entusiastisk, med fans som stolt viste frem sine nederlandske 2024-trøyer og jublet for lagets seier. Med denne enestående prestasjonen ble Gakpo en av toppscorerne i turneringen sammen med tyske Jamal Musiala, Georgias Georgi Mikutadze og slovakiske Ivan Schranz.

Gakpo uttrykte tilfredshet med lagets prestasjon og understreket at det var en sterk respons på det forrige nederlaget. «Dette er vårt svar på vår siste prestasjon – flott spill, flotte mål, vi spilte flott fotball,» sa Gakpo.

Etter at Tyrkia beseiret Østerrike 2-1, møter Nederland Tyrkia i kvartfinalen. Malen mottok ballen på stopptid, driblet seg inn i 16-meteren og selvsikkert forbi den rumenske keeperen Nita for sitt andre mål. Den omfattende seieren signaliserte at Nederland var klar for et avgjørende øyeblikk i turneringen.

You May Also Like

More From Author

+ There are no comments

Add yours