Mbappes lønnstvist med Paris Saint-Germain eskalerer, mekling mislykkes

Estimated read time 2 min read

Nylig holdt den juridiske komiteen i den franske profesjonelle fotballigaen (LFP) en høring om lønnstvisten mellom Mbappe og Paris Saint-Germain. Mbappe anklaget klubben for å skylde ham lønn og bonuser på til sammen 55 millioner euro. Selv om Paris Saint-Germain foreslo å løse tvisten gjennom mekling, avviste Mbappe forslaget bestemt.

Opprinnelsen til tvisten kan spores tilbake til august 2023, da Mbappe ble ekskludert fra lagoppstillingen på grunn av kontraktsvilkår med klubben psg drakt 24/25. For noen uker siden gjorde Mbappe det klart at han ikke var villig til å utøve ettårsforlengelsesklausulen knyttet til kontrakten. Denne avgjørelsen forårsaket en konflikt mellom de to sidene. Selv om Mbappe senere kom tilbake til lagets førstelag og ga fra seg deler av inntekten, har de to sidene aldri kommet til en formell avtale om lønn og bonuser.

Fokus for denne høringen er på de to sidenes forskjellige posisjoner. Mbappe hevdet at de to sidene ikke signerte noen formell avtale, så klubben burde betale forfalte bonuser og lønn. Paris Saint-Germain sa at de har skriftlige bevis (inkludert e-poster og vitneforklaringer) på at Mbappe gjentatte ganger har lovet å gi fra seg deler av inntekten sin offentlig og privat, og bedt spilleren om å oppfylle disse løftene.

I en uttalelse understreket Paris Saint-Germain viktigheten av mekling og sa at de har forsøkt å løse problemet gjennom mekling i flere måneder fotballdrakt med navn. Klubben «anbefalt på det sterkeste» den juridiske komiteen å mekle, men Mbappe avga en uttalelse onsdag ettermiddag, hvor han eksplisitt avviste forslaget.

Foreløpig har de to partene ikke klart å komme til enighet etter mekling fra Lovutvalget. Mbappe sa gjennom sin advokat Delphine Werheiden at han kan velge å ta Paris Saint-Germain til Arbeidsdomstolen. Dersom Mbappe velger denne juridiske veien, kan tvisten vare ganske lenge, og det forventes at det kan ta ett år eller enda lenger fra saken starter til endelig dom.

You May Also Like

More From Author

+ There are no comments

Add yours