Pogacars totale poengsum økte med 3 minutter og 9 sekunder

Estimated read time 1 min read

Den andre runden i Pyreneene så syklistene konkurrere hardt. Mesterskapet i dette løpet ble nok en gang vunnet av Pogacar, som vant det 15. stoppet. Denne seieren ga Pogacar en enorm ledelse, og kampen om den gule sykkeltrøye ser ut til å være avgjort, og det kan bli vanskelig for Vengergaard å snu den.

Det femtende stoppet er en fjelletappe med en distanse på 197,7 kilometer og en høydeøkning på over 4800 meter. Målstreken er satt på toppen av HC de Beille-platået. Inntil det var mindre enn 10 kilometer igjen av løpet, hadde mesterskapsutforderne ennå ikke tatt grep. Pogacar, iført den nasjonale mesterskapsuniformen, begynte å angripe mesterskapet. Han fulgte Vengergaard tett inntil, med 5,4 kilometer igjen fra målstreken, bestemte Pogacar seg for å angripe på egenhånd. Selv om Vengergaard forsøkte å svare, mislyktes han til slutt. Han justerte hastigheten, men klarte ikke å ta igjen Pogacar og kunne bare se ham gå lenger og lenger unna.

Pogacar nådde toppen av fjellet i en soloflyvning, og økte ledelsen til 1 minutt og 8 sekunder. Dette var hans tredje engangsseier i denne konkurransen, og han vant også den gule trøya. Det totale tidsgapet mellom de to økte til 3 minutter og 9 sekunder.