Campbell brøt gjennom den mannlige NHL-sirkelen og ble den første kvinnelige treneren!

Estimated read time 2 min read

Det hotteste i NHL-kretsen nylig er at Kraken Kraken direkte utnevnte Bob Woods og Campbell som lagets assistenttrenere. Dette er den første kvinnelige assistenttreneren på heltid som kommer fra benken i løpet av den ordinære sesongen i NHLs historie. Faktisk har Campbell vært assistenttrener for Byers Horses i Coachella Valley i American Hockey League så tidlig som de to foregående sesongene. Hun er også litt kjent i denne kretsen.

Og dette er et historisk øyeblikk for Campbell og Kraken. I en mannsdominert idrettsbane er identiteten til kvinnelige trenere i NHL ganske iøynefallende, og Campbell har også lagt ned mye hardt arbeid for dette. Faktisk utvikler hele den nordamerikanske regionen nå omfanget av kvinners roller. Du må vite at Campbell en gang fungerte som assistenttrener og teknisk trener for Nuremberg Ice Tigers i den tyske toppligaen for menn, DEL, og fungerte som assistenttrener for det tyske laget ved IIHF verdensmesterskapet i 2022. Det var nettopp på grunn av disse åpne CVene at hun endelig kom inn på det profesjonelle feltet.

Selvfølgelig er Campbell ikke alene, i løpet av de siste fire årene har antallet kvinner i sporten begynt å øke. New Jersey Devils la til assisterende daglig leder Kate Madigan i en Devils-trøye, Megan Hunt med Chicago Blackhawks, Haley Wickenheiser med Toronto Maple Leafs og mer. For Campbell selv er det ganske heldig å få denne stillingen.

Nå som kvinner blir mer og mer kraftfulle, håper jeg denne sirkelen vil bli bredere og bredere, og at det blir flere og flere kvinnelige spillere og kvinnelige trenere iført trøyene til ulike topplag.

You May Also Like

More From Author

+ There are no comments

Add yours